Få en miljövänlig och ångande biltvätt

 
 Visste du att du kan få Sveriges mest miljövänliga biltvätt? Istället för att använda mellan 100-200 liter vatten, som det går åt i en traditionell automat- och handtvätt av bilen, så använder det milijövänliga företaget endast mellan 3-10 liter vatten. Detta är en otroligt stor skillnad på vattenmängden som går åt till att få samma bil ren, och kanske till och med renare än i andra automat- och handtvättar. Hemlighetne är att man ångar bilen så att den både in- och utvändigt blir ren. Den ser också till att skona bilens lack.
 
Sedan är det dags för städning inne i bilen
 
När du väl har fått bilen ångande ren, är det sedan dags att dammsuga och rengöra den inne i själva bilen. Om du så vill kan du få bilklädseln rengjord. Hela panelen blir också rengjord från damm, liksom fönster på insidan. Vill du kan du även få motorn rengjord innan den är helt klar. Många tänker att det inte är någon idé att rengöra motorn, eftersom den ändå kommer att bli lika smutsig igen, men med en renare motor får  du en längre hållbarhet av bilen. Så en renare motor håller längre. Dessutom är det lättare för dig att hålla koll på vad som behöver unerhållas och kanske repareras i bilens motor om den är ren.
 
Få bilen polerad med vax
 
När bilen väl är ren både på utsidan och insidan poleras den med vax som skyddar lacken på bilen bättre än andra poleringar. Vid en polering av bilens lack, tar man först bort den yttersta ytan som kanske har oxiderat och exponerats för sol, salt och avgaser.  Genom att gnugga in vax på lacken på bilen, håller lacken tätare mot vidare exponering av solen och avgaserna. När lacken har blivit vaxad, rengör man sedan bilens strållyktor och baklyktor, liksom bilens olika gummidelar. Man kan även, vid behov förse bilen med en lackförsegling, som förlänger bilens hållbarhet. Läs mer här om den miljövänliga biltvätten i Stockholm.

Kommentera här: