Montera säkra garageportar som står emot inbrott

 
Har du ett garage? Funderar du mycket på inbrott? Är du orolig för att drabbas av inbrott och stölder? De flesta försäkringsbolag brukar sänka premierna för dem som förvarar sin bil inne i ett garage än om man till exempel parkerar sin bil på gatan. Det anses ju vara så mycket svårare att stjäla bilen som står inne i ett garage än ute på gatan. Men säg att inbrottet sker mitt på dagen, ingen är hemma och ingen ser när det händer och kan avbryta stölden? Eller ännu värre; att stölden sker när alla är på semester, och ingen är hemma, ingen ser vad som händer. Då är oron över bilen, trots att den står i ett garage en befogad rädsla trots allt.
 
Gå igenom allt som har med garaget att göra
 
Oro är ingen bra sak att känna under en längre tid. Den kan bara åtgärdas av att man skaffar sig ett bättre garage, som är så inbrottsskyddat som det bara går. Varför inte inbrottsskydda ditt garage? Känner man sig osäker på hur säkert ens garage är, kan man besiktiga garaget och då gå igenom alla de faktorer som kan påverka skyddet av ditt garage och därmed din bil. Det du bör tänka på är:
 
Låset
 
Hur säkert är låset egentligen? Är det tillräckligt svårt att bryta upp? Om det är ett enkelt lås, hur kan du göra för att byta ut det till ett bättre? Kan du göra kontroller hos polisen, hur säkert låset är? Vad skulle det kosta dig att byta ut låset? Tänk som en tjuv skulle tänka. Om låset är alldeles för lätt att öppna, är det som att bjuda in en tjuv och ta sig in. "Tillfället gör tjuven", sägs det. Det stämmer bara alldeles för väl.
 
Garageporten
 
Tänker man på låset är det mycket viktigt att även tänka på garageporten eller garagedörrarna. Man kan montera garageportar som är svåra att öppna, även om låset skulle vara lätt att öppna. Med automatiserade garageportar är det nästan omöjligt att öppna dem, om man inte har den rätta nyckeln eller koden. Viktigare är denna funktion, om man vill skydda sin bil, än att bara ha ett garagelås som är svårt att öppna.
 
Montera säkra garageportar som är svåra att öppna utan nyckel
 
De säkraste garageportarna är de som nästan är omöjliga att öppna och stänga utan rätt nyckel eller kod. Man kan beställa särskilt inbrottssäkra garageportar från ett säkerhetsföretag, som arbetar med säkerhet dygnet runt. Särskilt i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö, finns det ligor som har det som heltidssysselsättning att stjäla bilar och köra dem utomlands. Här kan du läsa mer om säkra garageportar i Malmö.

Kommentera här: