Behöver du köra Riksettan med MC i Stockholm?

 

Är du på väg att ta MC-kort i Stockholm? Behöver du köra på halkbana och köra Riksettan? Du vet väl att alla som har tänkt sig ta ett MC-kort måste även klara av ett godkänt körprov på halkbana? Det är många saker som man måste klara av innan man kan ta sin MC och köra ut i Stockholm. Här tar vi upp de viktigaste sakerna när det kommer till det praktiska körprovet som man måste klara av.  De är:

  •  Ett särskilt manöverprov
  •  Körning i och utanför tätort
  •  Säkerhetskontroll där du själv kontrollerar motorcykeln och själv föreslår åtgärder för eventuella brister

Förutom det praktiska provet som du måste bli godkänd i måste du även lära dig flera teoretiska saker som kommer till körkort med MC. De saker som du måste lära dig teoretiskt om är:

  • Trafiksäkerhet
  • Trafikregler
  • Fordomskännedom och manövrering
  • Miljö
  • Personliga förutsättningar
Så ska du klara av dessa krav för att ta ett MC-kort kommer du att behöva en riktig undervisning med duktiga lärare. Du behöver lärare som både visar dig hur du hanterar ett tungt fordon såsom en MC är, hur du kör den i en stressig trafik, som ofta Stockholm är. Hur du undviker trafikolyckor och hur du kan köra på ett säkert sätt. Du får lärare som är engagerade i ditt lärande och lär dig hur du bör tänka i trafiken.
 
Varför inte välja en intensivkurs för MC-kort?
 
Om du vill lära dig köra under kort tid, kan du välja en intensivkurs. Då är det meningen att du ska klara av att ta ett MC-kort på 1-2 veckor, beroende på hur mycket du redan kan köra MC. Har du redan lite körvana kommer du att kunna lära dig köra MC på kort tid. Körskolan kan då beroende på dina förkunskaper sätta ihop ett schema så att du så snabbt som möjligt kan ta ditt körkort. Det gäller att du väljer en körskola som engagerar sig i dig som elev, som är måna om att du ska lära dig köra så säkert det bara är möjligt. Det är viktigt att det är lärare som tar hänsyn till det som du redan kan.
 
Välj en körskola som du når bekvämt centralt i Stockholm
 
Varför inte välja en körskola som du når bekvämt i centrala Stockholm? Väljer du någon av körskolorna i Stockholms innerstad är det bekvämt att nå till körskolan och du slipper pendla långa avstånd. Arbetar man dessutom i Stockholms city, är det inte långt till körskolan från arbetet. Då slipper du åka hem emellan och sedan ge dig ut på kvällen. Då kan du ta körlektioner på lunchen eller på eftermiddagen innan det har blivit alltför mycket trafik. Sedan måste du även ta Riskettan när du tar MC-kort i Stockholm. Det innebär att du måste lära dig allt som innebär risker med att köra MC. Det vill säga att köra på halt underlag, hur du undviker blådårar i trafiken och hur du själv kommer hem säkert med alla delar i kroppen välbehållen. Läs mer här om hur du kan öva på Riskettan för MC-kort i Stockholm.

Kommentera här: