Montera säkra garageportar som står emot inbrott

 
Har du ett garage? Funderar du mycket på inbrott? Är du orolig för att drabbas av inbrott och stölder? De flesta försäkringsbolag brukar sänka premierna för dem som förvarar sin bil inne i ett garage än om man till exempel parkerar sin bil på gatan. Det anses ju vara så mycket svårare att stjäla bilen som står inne i ett garage än ute på gatan. Men säg att inbrottet sker mitt på dagen, ingen är hemma och ingen ser när det händer och kan avbryta stölden? Eller ännu värre; att stölden sker när alla är på semester, och ingen är hemma, ingen ser vad som händer. Då är oron över bilen, trots att den står i ett garage en befogad rädsla trots allt.
 
Gå igenom allt som har med garaget att göra
 
Oro är ingen bra sak att känna under en längre tid. Den kan bara åtgärdas av att man skaffar sig ett bättre garage, som är så inbrottsskyddat som det bara går. Varför inte inbrottsskydda ditt garage? Känner man sig osäker på hur säkert ens garage är, kan man besiktiga garaget och då gå igenom alla de faktorer som kan påverka skyddet av ditt garage och därmed din bil. Det du bör tänka på är:
 
Låset
 
Hur säkert är låset egentligen? Är det tillräckligt svårt att bryta upp? Om det är ett enkelt lås, hur kan du göra för att byta ut det till ett bättre? Kan du göra kontroller hos polisen, hur säkert låset är? Vad skulle det kosta dig att byta ut låset? Tänk som en tjuv skulle tänka. Om låset är alldeles för lätt att öppna, är det som att bjuda in en tjuv och ta sig in. "Tillfället gör tjuven", sägs det. Det stämmer bara alldeles för väl.
 
Garageporten
 
Tänker man på låset är det mycket viktigt att även tänka på garageporten eller garagedörrarna. Man kan montera garageportar som är svåra att öppna, även om låset skulle vara lätt att öppna. Med automatiserade garageportar är det nästan omöjligt att öppna dem, om man inte har den rätta nyckeln eller koden. Viktigare är denna funktion, om man vill skydda sin bil, än att bara ha ett garagelås som är svårt att öppna.
 
Montera säkra garageportar som är svåra att öppna utan nyckel
 
De säkraste garageportarna är de som nästan är omöjliga att öppna och stänga utan rätt nyckel eller kod. Man kan beställa särskilt inbrottssäkra garageportar från ett säkerhetsföretag, som arbetar med säkerhet dygnet runt. Särskilt i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö, finns det ligor som har det som heltidssysselsättning att stjäla bilar och köra dem utomlands. Här kan du läsa mer om säkra garageportar i Malmö.

Behöver du köra Riksettan med MC i Stockholm?

 

Är du på väg att ta MC-kort i Stockholm? Behöver du köra på halkbana och köra Riksettan? Du vet väl att alla som har tänkt sig ta ett MC-kort måste även klara av ett godkänt körprov på halkbana? Det är många saker som man måste klara av innan man kan ta sin MC och köra ut i Stockholm. Här tar vi upp de viktigaste sakerna när det kommer till det praktiska körprovet som man måste klara av.  De är:

  •  Ett särskilt manöverprov
  •  Körning i och utanför tätort
  •  Säkerhetskontroll där du själv kontrollerar motorcykeln och själv föreslår åtgärder för eventuella brister

Förutom det praktiska provet som du måste bli godkänd i måste du även lära dig flera teoretiska saker som kommer till körkort med MC. De saker som du måste lära dig teoretiskt om är:

  • Trafiksäkerhet
  • Trafikregler
  • Fordomskännedom och manövrering
  • Miljö
  • Personliga förutsättningar
Så ska du klara av dessa krav för att ta ett MC-kort kommer du att behöva en riktig undervisning med duktiga lärare. Du behöver lärare som både visar dig hur du hanterar ett tungt fordon såsom en MC är, hur du kör den i en stressig trafik, som ofta Stockholm är. Hur du undviker trafikolyckor och hur du kan köra på ett säkert sätt. Du får lärare som är engagerade i ditt lärande och lär dig hur du bör tänka i trafiken.
 
Varför inte välja en intensivkurs för MC-kort?
 
Om du vill lära dig köra under kort tid, kan du välja en intensivkurs. Då är det meningen att du ska klara av att ta ett MC-kort på 1-2 veckor, beroende på hur mycket du redan kan köra MC. Har du redan lite körvana kommer du att kunna lära dig köra MC på kort tid. Körskolan kan då beroende på dina förkunskaper sätta ihop ett schema så att du så snabbt som möjligt kan ta ditt körkort. Det gäller att du väljer en körskola som engagerar sig i dig som elev, som är måna om att du ska lära dig köra så säkert det bara är möjligt. Det är viktigt att det är lärare som tar hänsyn till det som du redan kan.
 
Välj en körskola som du når bekvämt centralt i Stockholm
 
Varför inte välja en körskola som du når bekvämt i centrala Stockholm? Väljer du någon av körskolorna i Stockholms innerstad är det bekvämt att nå till körskolan och du slipper pendla långa avstånd. Arbetar man dessutom i Stockholms city, är det inte långt till körskolan från arbetet. Då slipper du åka hem emellan och sedan ge dig ut på kvällen. Då kan du ta körlektioner på lunchen eller på eftermiddagen innan det har blivit alltför mycket trafik. Sedan måste du även ta Riskettan när du tar MC-kort i Stockholm. Det innebär att du måste lära dig allt som innebär risker med att köra MC. Det vill säga att köra på halt underlag, hur du undviker blådårar i trafiken och hur du själv kommer hem säkert med alla delar i kroppen välbehållen. Läs mer här om hur du kan öva på Riskettan för MC-kort i Stockholm.